Door iamSUPERP

iamSUPERP: Seizoen Team Rembrandts van start! Destination: Deep Space

Zoals inmiddels bekend, ondersteunen we met ons iamSUPERP iniatief ook Team Rembrandts. Naast sponsoring helpen we ook bij het testen. Waarom hebben we dan al een tijdje weinig gehoord over Rembrandts? Dat komt doordat het seizoen in januari begint en in april weer voorbij is. In de overige maanden is Rembrandts onder andere druk met het promoten van techniek onder jongeren en het verspreiden van informatie over hun passie, robotics en techniek. In de eerste week van deze maand was het dus zover, de kick-off van een paar intensieve, spannende en vooral leuke maanden.

 

Destination: Deep Space ( Presented by The Boeing Company )

Zoals gebruikelijk was ook dit jaar de echte kick-off van het seizoen voor Team Rembrandts de onthulling van de game door FIRST. Het thema van dit jaar; Destination: Deep Space, presented by The Boeing Company. Hoe de challenge er precies uitziet, zie je in de video hieronder. Wat dit jaar bijzonder is, is dat de robot een deel autonoom moet kunnen of via een camera bestuurd moet worden. Dit omdat er een periode is waarin de bestuurder geen zicht heeft op de robot. 

 

 

Bouwseizoen week 1

De kick-off vanuit FIRST wordt door Team Rembrandts via een livestream gezamenlijk bekeken op de bouwlocatie. Na wat terugblikken op voorgaande jaren (waaronder het succes van afgelopen jaar) ter motivatie en de livestream dook het team meteen de game manual in om alle regels en informatie uitgebreid door te nemen.

 

Vervolgens werd de groep opgedeeld om strategieën uit te werken die uiteindelijk vergeleken en gerangschikt werden. De volgende dag organiseerde Rembrandts een presentatie voor partners, vrienden en familie waarin Destination: Deep Space werd uitgelegd. Daarnaast onthulden ze een nieuw ontwikkelde flight case en pit.

 

 

Strategie & Prototype

Na het "scoren" van de verschillende strategieën kwam het team uiteindelijk tot twee opties waarover de voorkeuren 50/50 verdeeld waren. Om de definitieve keuze te maken bouwden ze uit onder andere oude onderdelen, hout en bananen de prototypes. De uiteindelijke keuze; "a hatch specialist with a level 3 climb".

Het volledige verslag van week 1 lees je op de website van Team Rembrandts.

 

rembrandts design first robotics

 

Bouwseizoen week 2

De tweede week van het bouwseizoen stond geheel in het teken van het ontwerpen van de robot. De drivetrain, inclusief frame en een custom gearbox, ontworpen door Rembrandts, de lift die tegelijkertijd ook een klim systeem bevat en een "hatch gripper" waren deze week de belangrijkste onderdelen. Om een beeld te krijgen van de intensiteit van het bouwseizoen; er stond veel druk op het drivetrain team aangezien deze op zondag klaar moest zijn zodat de onderdelen in productie konden. Door hard werken en de nodige "overuren" werd deze deadline gehaald.

Lees hier meer over deze onderdelen en hoe ze werken.

 

Top