Door iamSUPERP

Jolanda van den Berg, Senior SAP Finance Consultant – 9 Maanden SUPERP’er

Edit interview jolanda

 

Eerder spraken we al met Adnan Mesanovic en Martin van Rijswijk, respectievelijk 20 en 19 jaar in dienst bij SUPERP. Voor een frisse blik en een ander perspectief gingen we deze keer in gesprek met Jolanda van den Berg, die pas sinds januari van dit jaar SUPERP’er is.

 

Op de dag van dit interview hadden we met Jolanda en iamSUPERP’er Roos Zwetsloot 2 “powervrouwen” op kantoor die ernaar streven om op het hoogste niveau te presteren en daarvoor de nodige keuzes maken. Beiden in een wereld die traditioneel misschien wat meer door mannen beheerst lijkt te worden. Wij weten inmiddels beter! Jolanda maakt nu als Senior SAP Finance consultant 9 maanden onderdeel uit van onze SAP CORE unit.

 

Je bent sinds januari dit jaar SUPERP’er, kun je wat meer vertellen over je achtergrond en waarom je naar SUPERP bent gekomen?

Na mijn studie ben ik als young professional bij Accenture begonnen, daar heb ik uiteindelijk 11 jaar gewerkt. Destijds deed ik vooral veel utilities projecten, waarbij ik ook veel samengewerkt heb met mensen van SUPERP. Veel collega’s van toen hebben later ook de overstap naar SUPERP gemaakt, dus dat waren mijn eerste kennismakingen met het bedrijf.

 

3 jaar geleden heb ik besloten dat Accenture niet meer bij me paste. Dat had vooral te maken met mijn gezin. Kinderen die naar school gaan, dat soort dingen. Het is natuurlijk niet erg om wanneer nodig extra te werken, goed werk leveren en de klant ontzorgen zijn belangrijk! Maar bij de grotere partijen zie je vaak in de bedrijfscultuur dat de lange dagen, thuis en in het weekend veel extra uren werken en het vele reizen binnen de bedrijfscultuur vallen. Dat was niet meer te combineren met mijn gezin. Daarom heb ik 3 jaar geleden de overstap gemaakt naar een kleinere consultancy partij, waar ik ook geswitcht ben van utilities naar FICO. Zij zijn later overgenomen door Deloitte, waardoor ik eigenlijk weer in hetzelfde schuitje terecht kwam als voorheen.

 

Als young professional zijn het goede bedrijven om veel te leren en heb je er een leuke tijd maar later was het gewoon niet te combineren met het thuisfront. SUPERP laat daarentegen zien dat de combinatie van consultancy en gezin nog prima kan! Dat, en de mogelijkheden die ik binnen SUPERP kreeg waren belangrijke redenen voor deze stap.

 

Voor welke klant / welk project ben je momenteel actief?

Het grootste deel van de tijd zit ik bij Metro Group (Makro) in Amsterdam, daar ben ik verantwoordelijk voor het volledige SAP FICO domein in Nederland. Er lopen daar erg veel projecten momenteel doordat ze bezig zijn met de transitie naar S/4HANA. FICO speelt binnen deze transitie een belangrijke rol, een mooi project dus! Daarnaast zijn er een aantal klanten die met SAP FICO vraagstukken via onze servicedesk bij mij terecht komen.

 

Hoe bevallen de eerste maanden? Wat valt je op bij SUPERP?

SUPERP past als organisatie erg goed bij me, iedereen gaat erg sociaal en collegiaal met elkaar om, het is net een familie. Dat merkte ik eigenlijk al vanaf de 1e dag, hoe je opgenomen wordt in de groep, hoe mensen met elkaar omgaan… het is een soort warm bad waar je in terecht komt. Zo zijn we eerder dit jaar in het kader van het 20 jarig bestaan een lang weekend weggeweest, dat was ontzettend gezellig. Iedereen heeft echt een goede klik met elkaar. Ik heb de nodige consultancy partijen gezien maar dat is toch echt uniek, dat heb ik niet eerder meegemaakt. Ook op vrijdag, wanneer veel mensen hier op kantoor werken merk je dat iedereen weer echt naar elkaar toe trekt. Daarnaast heb ik de uitdaging en mogelijkheden binnen SAP FICO die ik zocht.

 

Uitdagingen… welke ambities heb je bij SUPERP en waar liggen je belangrijkste kwaliteiten?

Naast de kennis hoor ik bij klanten vaak dat het structureren van werk en plannen een kracht van me is, dat is natuurlijk prettig om te horen! Verder komt het vaak goed van pas dat ik me door de jaren heen niet alleen met Finance bezig gehouden heb. Zo kan ik wanneer nodig ook andere dingen oppakken.

 

Wat betreft mijn ambities; Een van de redenen dat ik voor SUPERP gekozen heb was dat ik de kans kreeg om een leidende rol te nemen in de ontwikkeling van SAP FICO binnen het bedrijf. Ik wil dat domein verder mee ontwikkelen binnen SUPERP. Naast mijn werkzaamheden bij klanten bepaal ik mee welke richting we met FICO opgaan, welke kennis er nodig is, welke trainingen en trainingsmethoden we daarvoor gebruiken e.d. Daarnaast is me gevraagd om voor het S/4HANA migratie stuk een dragende rol op me te nemen wat betreft het FICO domein.

 

Op dit gebied is er een schaarste in de markt, wat naast de gewone uitdagingen dus ook een extra uitdaging met zich meebrengt wat betreft de groei binnen dit domein. Een optie zou ook kunnen zijn om mensen te gaan trainen of opleiden tot het niveau dat we bij SUPERP nastreven. Genoeg uitdagingen dus nog!

Top