TECHED 2020 – Dag 2 – SAPUI5 en integratie

Zoals gisteren gemeld waren we zeer enthousiast over hoe soepel het event en de online sessies verliepen. Goede performance, geen verbindingsissues en geen haperende sessies. Dit zullen we enigszins moeten rectificeren, de 2 hands-on sessies waar we al met flink wat enthousiasme voor warm waren gelopen gingen niet goed. Helaas kregen we de melding dat door onvoorziene omstandigheden de sessie niet door kon gaan. Erg spijtig maar het is niet anders. Gelukkig maken de andere sessies die nog steeds goed verlopen veel goed en kun je er veel in korte tijd volgen!

 

Afbeelding7

 

Ontwikkelingen op het gebied van SAPUI5

Voor de hardcore SAPUI5 ontwikkelaars waarschijnlijk geen onbekend nieuws, maar naast de SAPUI5 bibliotheek bestaan er ook alternatieven om de Fiori look en feel te gebruiken met opensource oplossingen welke beschikbaar zijn gesteld door SAP.

 

Afbeelding6

 

De Fundamental library is open source en een community driven bibliotheek welke voor de verschillende UI frameworks beschikbaar zijn: Angular, React, Vue, etc.

 

PastedGraphic-1

 

Naast de Fundamental library is er ook de UI5 Web Component library. Dit zijn herbruikbare lichtgewicht UI elementen welke gebouwd zijn op basis van web standaarden.

Beide bibliotheken bevatten de Fiori 3 ontwerp principes en sluiten daarmee aan op de Fiori 3 standaarden zoals ze gebruikt worden de gehele portfolio binnen SAP (one harmonized UI).

 

Ook zijn er een aantal zaken op integratie die eraan zitten te komen welke noemenswaardig zijn. Denk hierbij aan low-code API Development, transport management voor API assets en nog veel andere zaken. Houd de roadmaps van SAP in de gaten want de nieuwe functionaliteiten komen en gaan snel!

 

PastedGraphic-2

Top