Security Testen

Applicaties en de landschappen waarin deze zich bevinden veranderen continue. Maar dat niet alleen, de wereld van cyber security veranderd er ook nog omheen. Dagelijks worden er nieuwe bevinden gedaan in bestaande software waar uw applicaties misschien gebruik van maken. Het is daarom belangrijk om bij iedere nieuwe feature, change of update bij deze wijzigingen de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid te valideren zodat uw organisatie cyberincidenten kunt voorkomen.

 

 Web applicaties

Web applicaties bieden een fijne optimalisatie van vele bedrijfsprocessen. Echter, vaak zijn web applicaties publiekelijk bereikbaar, hebben gevoelige data opgeslagen & bieden een ingang naar interne systemen. Dit biedt voor kwaadwillende natuurlijk ook een makkelijk doelwit voor cyber aanvallen. Het is daarom belangrijk om web applicaties regelmatig te laten testen op security risico’s.

 

Mobiele applicaties & API’s

Mobiele applicaties & API’s zijn tegenwoordig feilloos geïntegreerd in de processen van organisaties. Dit biedt helaas ook een grotere kans dat deze applicaties kwetsbaar zijn voor aanvallen. Door ook deze applicaties regelmatig te laten testen op kwetsbaarheden zorgt u ervoor dat uw organisatie beschermd blijft, zelfs met de laatste technologieën.

 

Cloud security

Cloud oplossing bieden voor vele organisaties een hoop oplossing. Maar, niet alles wat in de cloud staat is automatisch beveiligd. Verre van zelfs. Doordat de infrastructuur werkelijk voor iedereen bereikbaar is, is het beveiligen van deze infrastructuur uitermate belangrijk. Door onze expertises kunnen wij ervoor zorgen dat uw cloud oplossingen in de beste staat zijn om kwaadwillende buiten te houden.

 

(Secure) Code Reviews

Security testen uitvoeren op applicaties biedt in het laatste stadium een goed inzicht in kwetsbaarheden. Maar er kan ook eerder in het proces gekeken worden naar mogelijke kwetsbaarheden. Door secure code reviews te laten uitvoeren geeft het onze security experts een volledig transparant beeld van de staat van de applicatie en kunnen mogelijke kwetsbaarheden eerder maar ook vooral nauwkeuriger in kaart worden gebracht. Het is natuurlijk ook mogelijk om dit in combinatie te doen met de security test van de applicaties om een 100% nauwkeurig beeld te hebben in mogelijke kwetsbaarheden.

 

Waarom security testen bij SUPERP?

– Wij bestuderen samen met het applicatieteam de volledige applicatie en kunnen op een efficiënte manier mogelijke ingangen identificeren.

– Ons team is volledig up-to-date met de laatste ontwikkelingen en nemen de tijd om deze kennis up-to-date te houden

– Wij leveren een heldere rapportage voor alle technische niveaus op. Inclusief heldere vervolgstappen en adviezen

– Onze experts nemen de tijd en aandacht om samen met het team een nabespreking te doen op de rapportage. Hierdoor zal de security awareness vergroot worden en kan het team volledig gebruik maken van onze expertises

 

Echte hackers beperken zich natuurlijk niet alleen op één applicatie. Wilt u daarom een volledige cyber aanval simuleren waarin uw volledige IT-landschap evenals mensen & processen op de proef wordt gesteld? Bekijk de mogelijkheden bij onze Offensive Security services. Eerder benieuwd naar de services die wij kunnen bieden op SAP-Security en/of GRC & Privacy? Bekijk hier de mogelijkheden.

Top