Door iamSUPERP

Flatfield gaat digitaal met SAP en Mendix

Flatfield Multi Print International B.V. biedt een breed scala aan services op het gebied van sourcing, productieadvies en logistiek rondom printed circuit boards. Flatfield wil haar positie in de Europese markt verstevigen en kiest daarbij voor focus op de klant.

 

Digitale Klant Interactie

Flatfield is met MxBlue een samenwerking aangegaan om het nieuwe Business-to-Business klanten portaal te ontwikkelen. Door de klant 24/7 inzage te geven in de status van orders, offertes en leveringen is deze niet meer afhankelijk van Nederlandse medewerkers en kantoortijden voor het beantwoorden van vragen over lopende zaken. In een aantal stappen moet uiteindelijk de volledige klantcommunicatie rondom offertes, productspecificaties en leveringen digitaal verlopen. Een complexe uitdaging, aangezien maatwerk de hoofdmoot van de producten vormt.

 

Vandaag bedacht, morgen een prototype - SAP Business One  ontsluiting met Mendix

Flatfield heeft voor MxBlue gekozen vanwege de combinatie van Mendix en ERP kennis en de toepassing daarvan in een agile projectvoering.

Er is gekozen voor SAP Business One als core systeem, met het Mendix high productivity platform voor het snel en flexibel realiseren van een klantvriendelijk portal. Alleen de configuratiedata wordt op het Mendix platform, in de applicatie opgeslagen. Andere gegevens worden on demand uit SAP Business One opgehaald. Hiervoor heeft Flatfield haar Business One gegevens ontsloten met Zed-Interconnect (B1WebAPI) van zedSuite. Tijdens het project is gebleken dat we zo razendsnel SAP services in het Mendix klantportaal kunnen beschikbaar stellen. Vandaag bedacht, morgen als prototype testbaar met werkende gegevens.

 

Kleine stappen, snelle feedback

In dit eerste gezamenlijke project van Flatfield en MxBlue hebben we gekozen voor een agile aanpak. In vier sprints is de functionaliteit voor de eerste release gebouwd. De ontwikkelaars, de Flatfield product owner en gebruikers, zaten dicht bij elkaar voor een snel antwoord op vragen en voortdurende feedback op de tussen resultaten. We hebben gemerkt dat de gebruikers zeer enthousiast waren. Als de feedback van vandaag de volgende dag al verwerkt is, voel je je als gebruiker echt betrokken.

 

Betrokken klanten.

In twee maanden is de eerste release van het project ontwikkeld.  Flatfield heeft een paar van haar belangrijkste klanten bij de laatste testronde betrokken. Deze geven welkome testfeedback. Ook kunnen de klanten met de applicatie zelf aangeven wat voor hun als klant de belangrijkste items zijn voor de volgende release.

 

flatfield 1

 

Over MxBlue 

MxBlue is een dochteronderneming van SUPERP en richt zich op de implementatie van innovatieve web en mobile apps op basis van het Mendix App Platform.  Het Mendix App Platform is onderdeel van de SAP portfolio en wordt gebruikt om innovatieve en onderscheidende business apps te ontwikkelen op SAP’s digital core. 

 

De combinatie van Mendix en SAP wordt gebruikt in een breed spectrum aan use cases;

 

Innovatieve Apps

Ontwikkel intelligente apps om nieuwe producten en diensten te leveren die gebruik maken van IoT, machine Learning, Big Data & Blockchain. 

 

Operational Efficiency Apps

Bouw en ontwikkel apps die de operationele efficienty en medewerker productiviteit verbeteren.

 

Customer Engagement Apps

Bouw web en mobile applicaties met een fantastische User Experience en verhoog de customer en partner engagement.

 

SAP S4/HANA Migratie Apps 

Versnel de migratie naar SAP S4/HANA door maatwerk naar het Mendix App Platform te verplaatsen.

Top