MxBlue: SAP Cloud Platform Rapid Application Development by Mendix

mendix sap

 

Zoals de meesten van jullie weten zijn we begin dit jaar begonnen met een nieuw initiatief binnen SUPERP, namelijk MxBlue. Bij MxBlue ontwikkelen we op basis van Mendix low code bedrijfsapplicaties.

 

We richten ons hierbij vooral op klanten die SAP als core systeem hebben en dit willen complementeren met Mendix applicaties. Wat we in de praktijk zien is dat klanten SAP inzetten voor de robuuste afhandeling van transacties en Mendix wordt ingezet voor innovatieve en onderscheidende applicaties. 

 

Afgelopen september is op de SAP Teched in Las Vegas het officiële partnership tussen Mendix en SAP bekend gemaakt. Dit partnership betekent dat SAP onder de naam SAP Cloud Platform Rapid Application Development by Mendix het ontwikkel platform aan haar klanten aanbiedt. Bekijk hier een (heel Amerikaans) marketing filmpje over dit platform.

 

Hoe past Mendix in de SAP Portfolio

 

Het is de strategie van SAP om processen in hun digitale core te standaardiseren en maatwerk oplossingen op het SAP Cloudplatform te ontwikkelen.  Op de TechEd in Barcalona werd dit als volgt uitgelegd:

 

“Het goed afhandelen van een Order is voor veel bedrijven een standaard proces wat in S4/HANA perfect kan worden afgehandeld.  De manier waarop een order tot stand komt is bedrijfsspecifiek en kan dus op maat worden ontwikkeld in het SAP Cloud platform”

 

Het SAP cloud platform is een verzameling van diensten die kunnen worden gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe en onderscheidende software oplossingen. Binnen dit platform zijn verschillende development omgevingen beschikbaar (HTML5, Java, Node.js, Fiori).  Aan deze omgevingen is nu Mendix als low code development omgeving toegevoegd.

 

Met Mendix kunnen dus nieuwe oplossingen worden ontwikkeld die gebruik maken van een combinatie van SAP core functionaliteiten en additionele diensten uit de SAP Cloud (of daarbuiten).

Top