Door SUPERP

SUPERP & iamSUPERP – Daan Balijon & Luis Tavares

Daan - Luis

 

Nee, dit is niet onze variant op Boxing Stars, en (helaas) stappen beide heren ook niet letterlijk de ring in. We hopen tenslotte nog wel wat langer te kunnen vertrouwen op de kwaliteiten van Daan.

 

Wat hebben we wèl gedaan?

Op maandag 19 november waren we in Rotterdam aanwezig bij een training van kickbokser Luis Tavares in aanloop naar zijn 1e gevecht sinds zijn terugkeer bij Glory. Vanuit ons iamSUPERP initiatief ondersteunen wij Luis, daarom waren we zowel bij deze training als bij het gevecht aanwezig. Een mooi moment om eens te kijken naar de overeenkomsten en verschillen tussen een topsporter en een SUPERP’er en uit te leggen waarom wij Luis ondersteunen.

Op 8 december vond dit gevecht plaats tijdens Glory62 in Ahoy, Rotterdam. Geen knock-out of walk-over, wel een stabiele terugkeer en overwinning voor Luis. Een terugkeer die geldt als 1e stap op weg naar zijn doel om na zijn wereldtitels bij onder andere Enfusion ook wereldkampioen te worden bij Glory. Het hele gevecht kijk je hier terug!

Daan Balijon, 33 jaar, Projectmanager & Unit Manager SUPERP Digital Core

Nadat we eerder op onze website en social media al wat meer vertelden over Luis en onze andere iamSUPERP’ers is het nu tijd om ook de mensen van SUPERP te leren kennen. Wie zijn de mensen die dagelijks alles geven voor onze klanten om een optimale dienstverlening te leveren?

We spraken met Daan Balijon, Projectmanager & Unit Manager SUPERP Digital Core.

 

Laten we daar beginnen, SUPERP Digital Core? Daan, vertel!

 

SAP heeft in 2015 de zogeheten 'Digital Core' gelanceerd. Dit is de nieuwe generatie ERP backbone van SAP. 

Waar er in het digitale tijdperk veel verandert, ook in het portfolio van SAP, staat deze steevast in elke roadmap. Binnen SUPERP zijn we al langere tijd bezig met deze ontwikkeling, waar naast de inhoudelijke ERP kennis, ook met name aandacht is voor integratievraagstukken en de transitiepaden voor klantorganisaties. Vanuit de meer klassieke ERP (SAP ECC) advisering, gaan we nu binnen SUPERP deze capability verder uitbouwen.

 

Hier vertellen we binnenkort nog veel meer over, terug naar jou. Bij welke opdrachtgever(s) zit je en met welke projecten ben je bezig?

 

Momenteel zit ik hoofdzakelijk bij AkzoNobel op SAP Upgrade projecten en bij ENGIE voor de HANA Roadmap. Intern bij SUPERP ben ik bezig met SUPlabs en daarnaast dus het opbouwen van de Digital Core Unit en het bijbehorende team.

 

Nu weten we waar je momenteel mee bezig bent. Hoe ben je op dit punt gekomen? Neem ons in het kort mee door je achtergrond…

 

Ik ben “begonnen” met bedrijfswetenschappen aan de VU in Amsterdam, gevolgd door een master in eBusiness en IT-Industry. Daarna ben ik verder opgeleid binnen Accenture, waar ik 5 jaar met plezier gewerkt heb. Na die jaren was SUPERP de perfecte stap voor mij!

 

Waarom SUPERP? Wat maakt het werken bij SUPERP anders dan bij anderen?

 

SUPERP is voor mij de juiste combinatie en balans tussen sociale betrokkenheid en willen presteren met vakidioten. Daarbij biedt de organisatiestructuur voldoende mogelijkheden om jezelf door te ontwikkelen en eigen ideeën in te brengen en uit te werken. Daar is de Digital Core Unit een mooi voorbeeld van! Er wordt daarnaast van alles georganiseerd, zowel op sociaal gebied als binnen het vakgebied, waarbij niet veel moet, maar wel veel mag.

“Een klein team van SUPERP'ers die een vrij kritische implementatie van SAP ECC doen in Niagara Falls, binnen tijd en budget. Wat wil je nog meer?”

Goed om te horen! Wat betreft de projecten, wat is het mooiste project waar je bij SUPERP aan gewerkt hebt?

 

De Amerikaanse uitrol van het SAP ECC template van Niacet Tiel bij hoofdlocatie Niagara Falls. Dit was de migratie van Business One als oplossing naar een volwassen SAP ECC systeem. Stel je eens voor; een klein team van SUPERP'ers die een vrij kritische implementatie van SAP ECC doen in Niagara Falls, binnen tijd en budget. Wat wil je nog meer? Een heerlijk project voor het team, SUPERP, mij als projectmanager en daarmee ook voor de klant.

“Als project manager kun je eigenlijk net niets concreets/tastbaars.”

Een succesvol project, zo zien we ze graag! Als projectmanager heb je een belangrijke rol in dit succes. Waar zijn de functionele kwaliteiten die jou een goede projectmanager maken?

 

Ik zeg altijd; “Als projectmanager kun je eigenlijk net niets concreets / tastbaars.” Ik kan niets ontwikkelen of werkelijk realiseren, toch is het goed uitvoeren van de rol cruciaal voor het slagen van een project of samenwerking. Inhoudelijk wil ik na de HANA migraties nu nog verder in de kennis rondom aanpak en best practices van grote S/4HANA implementaties.

 

Mooi verwoord! Andere sterke punten, die niet zozeer functioneel zijn maar wel passen bij jou en je functie?

 

Ik ben doelgericht en heb een stevige dosis analytisch vermogen. Verder ben ik redelijk sociaal en communicatief vaardig, geen onbelangrijke eigenschappen voor een projectmanager natuurlijk!

 

Nu weten we waar je goed in bent. Wat wil je nog leren qua werk / technologie / skills?

 

Ik wil meer leren loslaten en het directe doel of een mijlpaal niet altijd als belangrijkste zien. Wel op een goede manier natuurlijk want uiteindelijk staat het succesvol, op tijd, binnen budget en van de hoogste kwaliteit afronden van het totale project bovenaan.

 

We gaan nog een stapje verder. Waar ben je echt slecht in, privè en/of werk?

 

Verliezen, zowel in voetbal als eigenlijk elk spelletje. Maar ook in het werk, als we bijvoorbeeld een pre-sales traject verliezen met SUPERP maar ik ervan overtuigd ben dat wij de juiste keuze zijn voor de klant. Inmiddels kan ik wel meer relativeren en een ander feliciteren, maar toch blijf ik er wel een tijdje de 'P' over in hebben!

“Dat is eigenlijk het enige dat niet goed aansluit bij mijn werk, ik heb veel te weinig vakantiedagen...”

Een gezonde winnaarsmentaliteit dus! Je hebt het over voetbal. Hoe ziet je leven er buiten SUPERP uit, en is dit goed te combineren?

 

Ik ben inmiddels 6 jaar samen met Rosa en we hebben 2,5 jaar geleden een woning gekocht in De Watergraafsmeer in Amsterdam. Dit was feitelijk maar een paar straten verderop vanuit de oude woning. Sinds oktober hebben we een mooi mannetje in ons leven, Raff. Dit vraagt ineens heel veel van je, maar is geweldig!

 

Verder voetbal ik nog steeds in clubverband maar ben ik sinds dit seizoen een stapje lager gaan voetballen bij mijn vrienden in de zondag 3. Bij de club doe ik ook een en ander aan werk naast het sportieve deel. Verder ben ik graag met familie en vrienden. Ik heb dus een redelijk actief sociaal leven, als het even kan ga ik ook graag op reis en natuurlijk uit eten en drinken. Dat is eigenlijk ook het enige dat niet goed aansluit bij mijn werk, ik heb veel te weinig vakantiedagen...

 

We zullen het doorgeven! Jij hoeft je dus duidelijk niet te vervelen! Hoe ziet een gemiddelde werkdag er dan momenteel uit?

 

De wekker gaat rond zes uur, tenzij Raff hier anders over denkt. Na de snooze-knop, door naar actie om te zorgen dat ik zo snel mogelijk weg kan. Tijdens het maken van mijn ontbijtshake en de vers gezette espresso starten we wel vast de laptop op om te kijken of er belangrijke mails zijn voor AkzoNobel (in verband met de verschillende tijdszones). Daarna met Flitsmeister naar kantoor (van de klant of naar SUPERP).

 

Ik probeer in de ochtend veel meters te maken, dan ben ik het meest creatief. Tussen 11.45 en 12.00 is het toch echt tijd voor lunch. 'S middags komt er regelmatig wel een dipje voorbij. Het resultaat van de lunch of de productieve ochtend denk ik. Vervolgens ga ik redelijk op tijd weer terug naar huis om me klaar te maken voor voetbal of omdat er even niets meer uit komt. Meestal kook ik. Daarna even uitbuiken en die kleine zijn avondritueel. Dan wordt het toch even TV (het liefst voetbal) of Netflix kijken, maar vaak wordt er dan ook nog even gewerkt.

 

“Vaak wordt er dan ook nog even gewerkt”. Dat compenseert dan weer mooi het middagdipje! Sport heeft dus ook een behoorlijke rol in je leven. Een mooi bruggetje naar Luis Tavares! Ben je een kickboks fan?   

 

Ik keek vooral in mijn studententijd veel naar de internationale K1 toernooien waar toen meerdere Nederlanders in uit kwamen (Peter Aerts, Sem Schilt, Remy Bonjasky en Badr Hari). In die tijd was het erg boeiend, allemaal totaal verschillende vechters en zo succesvol. Maar misschien kwam het ook door de trots voor Nederland, want dat heb ik eigenlijk bij alle sporten. De laatste jaren volg ik het niet meer echt maar sinds ons contact met Luis, komt dat toch weer wat terug!  

"Hoewel er maar kort getraind wordt, staat toch bijna de hele dag in het teken van die passie, zijn werk. Dat zie ik ook in mijn werk, ik sta veel meer 'aan' dan de 40 uur die in principe op mijn contract staat."

Je hebt Luis in actie gezien, welke overeenkomsten zie je tussen jezelf, je werk en zijn sport?

 

Ik heb wel wat zelfvertrouwen, dat wordt ook vaak gezegd over de Amsterdammers (natuurlijk zijn er ook onzekerheden), maar het zelfvertrouwen dat Luis heeft en uitspreekt… daar kom ik bij lange na niet aan hoor. Wat ik wel erg mooi vind is dat hij ook elke dag op staat met de passie en wil om zich te verbeteren en samen met zijn team tot grote hoogte te komen in het nastreven van hun doelen.

 

Hoewel er maar kort getraind wordt, staat toch bijna de hele dag in het teken van die passie, zijn werk. Dat zie ik ook in mijn werk, ik sta veel meer 'aan' dan de 40 uur die in principe op mijn contract staat. Misschien komt dat in mijn geval omdat ik organisatorisch en politiek denkwerk doe in mijn rol, voor mij stopt dat niet als mijn laptop dicht gaat. Ik moet oppassen dat ik wel genoeg periodes op 'uit' ga. De komst van Raff maakt dit overigens een stuk makkelijker!

 

Goede vergelijkingen! En die stare down… hoe was dat, om zo’n “beest” in de ogen te kijken? Beangstigend?

 

Neehoor! Luis moest vooral lachen, dat zie je ook wel een beetje terug op de foto. Een hele vriendelijke jongen, al zal dit wanneer hij tegenover een tegenstander die hij het liefst K.O. wil slaan wel een andere intensiteit hebben.

 

Misschien toch maar een keer de ring in dan… Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk. Hoe zie jij je toekomst voor je.

 

Uiteindelijk wil ik op een bepaald moment in de toekomst mijn eigen restaurant runnen!

 

Mooie ambitie, en daarmee ook een mooie afsluiter, voor we belanden in urenlange gesprekken over eten en drinken.

 

Dat is voor een volgende interview waarin we een SUPERP’er tegenover iamSUPERP Creative Chef, Jasper Udink ten Cate zetten. Back to work Daan! Bedankt!

 

Nu Daan weg is lichten wij nog even kort toe waarom we Luis ondersteunen!

 

 

Luis Tavares, iamSUPERP en werken bij SUPERP.

Inmiddels meer dan een jaar geleden gingen we op zoek naar een manier om de SUPERP visie breder uit te dragen dan alleen intern en bij onze klanten. Deze visie is kort door de bocht dat we superb willen zijn in de dingen die we doen en altijd bezig zijn om ook superb te blijven. Daarnaast willen we mensen ondersteunen in hun ontwikkeling en het waarmaken van ambities, intern bij SUPERP en dus ook extern.

 

Na een zoektocht met vele aanmeldingen kwamen we tot 3 individuele iamSUPERP’ers en 1 team. Later kwamen we in contact met Luis en waren we meteen enthousiast over een samenwerking (mede door de gemeenschappelijke wil om optimaal te presteren). Luis is hiermee dus de 5e en meest recente aanwinst.

 

In dit interview is eigenlijk de kern van onze visie, het iamSUPERP initiatief, de reden dat wij Luis Tavares steunen en hoe wij het werken bij SUPERP zien al erg mooi verwoord door Daan. Hard werken, altijd bezig om optimaal te presteren en beter te worden met daarnaast voldoende ontspannings- en sociale momenten. Dus sluiten we af met het herhalen van zijn woorden:

“Wat ik wel erg mooi vind is dat hij ook elke dag op staat met de passie en wil om zich te verbeteren en samen met zijn team tot grote hoogte te komen in het nastreven van hun doelen. Hoewel er maar kort getraind wordt, staat toch bijna de hele dag in het teken van die passie, zijn werk. Dat zie ik ook in mijn werk, ik sta veel meer 'aan' dan de 40 uur die in principe op mijn contract staat. Misschien komt dat in mijn geval omdat ik organisatorisch en politiek denkwerk doe in mijn rol, voor mij stopt dat niet als mijn laptop dicht gaat. Ik moet oppassen dat ik wel genoeg periodes op 'uit' ga.”

Top