overstappen op s4hanas4hana route
voordelen s4hanaoverstappen op s4hanaoverstap noodzakelijk
s4hana voordelen slide 2overstappen op s4hanavoordelen s4hana 2
overstappen op s4hana
overstappen op s4hanas4hana route
voordelen s4hanaoverstappen op s4hanaoverstap noodzakelijk
s4hana voordelen slide 2overstappen op s4hanavoordelen s4hana 2
overstappen op s4hana

S/4HANA – De volgende stapWat is S/4HANA?

realtime bedrijfsprocessen s4hana superp

Real-time inzicht in uw bedrijfsprocessen;

In S/4HANA zijn de bedrijfsprocessen zoveel mogelijk vereenvoudigd en geïntegreerd met supersnelle analyses van HANA, waardoor u real-time inzicht heeft en sneller kunt reageren op veranderende situaties.

eenvoud architectuur s4hana SUPERP

Eenvoud in architectuur;

Door de in-memory capaciteit van het HANA platform konden de datamodellen enorm worden vereenvoudig. Daarbij komt ook dat SAP veel processen die in aparte onderdelen in de business suite waren ondergebracht nu zijn geconsolideerd in S/4HANA. Daardoor is er nog maar een plek waar u zich op hoeft te richten en bespaart u veel tijd die u voorheen moest steken in synchronisatie van data over verschillende systemen.

eenvoud gebruik s4hana SUPERP

Eenvoud in gebruik;

S/4HANA is ontwikkeld vanuit een nieuw UX-filosofie: SAP Fiori. De Fiori gebruikersinterface is device onafhankelijk, intuïtief en volledig toegespitst op de rol van een gebruiker. Gebruikers kunnen daardoor sneller en makkelijker hun werk doen zonder lange gebruikerstraining te hoeven doorlopen.

intelligente processen s4hana superp

Intelligentie in data en processen;

S/4HANA levert standaard processen waarin Machine Learning functionaliteit is geïntegreerd. Daarnaast biedt het SAP Cloud Platform een breed scala aan functionaliteiten zoals Conversational AI, Big Data en IoT waarmee u wordt ondersteund in het maken van beslissingen en het automatiseren van standaard handelingen.

SUPERP s4hana drivers

Waarom S/4HANA?

Het is niet meer de vraag óf je gaat overstappen, maar vooral wanneer je dat doet. In veel gevallen zal er op een relatief korte termijn al een business case te vormen zijn. In sommige gevallen is dit pas over een aantal jaren het geval. Voordat je de juiste route en het beste eindpunt kunt bepalen is het belangrijk om alle mogelijkheden en voor- en nadelen helder te hebben. Ontwikkelingen en innovaties, en daarmee de voordelen volgen elkaar in een snel tempo. Je ziet inmiddels vaak door de bomen het bos niet meer.

Wij zijn daarom dagelijks bezig om onze kennis up-to-date te houden en onze expertise uit te breiden. Zo hebben bijvoorbeeld al onze consultants een S/4HANA readiness programma gevolgd. Op die manier kunnen we je optimaal adviseren in de te volgen route en te benutten voordelen. Om te beginnen, wat zijn in onze ogen eigenlijk de “main drivers” voor de stap naar S/4 HANA?

Welke route past het beste bij jouw situatie?

Om u een beetje te helpen met het maken van de juiste keuze hebben wij een Keuzepad naar S/4HANA gemaakt. Wilt u een advies op maat voor uw situatie, dan bieden wij een assessment aan waarin we samen met u kijken naar uw huidige systeem, uw organisatie en uw ambities. Wilt u meer weten over dit assessment? Neem dan gerust contact met ons op. 

SAP biedt 3 standaard scenario’s om S/4HANA binnen een organisatie in gebruik te kunnen nemen. De keuze voor het scenario die het beste bij uw situatie past is best lastig, maar wel alles bepalend voor de inspanningen die moeten worden geleverd en de verdere stappen naar de toekomst die u wilt zetten nadat S/4HANA in gebruik is genomen. De 3 scenario’s die beschikbaar zijn voor de transitie naar S/4HANA zijn:

Systeem conversie

Een volledige technische in-place conversie van een bestaand SAP ERP systeem naar S/4HANA, waarbij uw bestaande processen en uw eigen ontwikkelde oplossingen met minimale inspanning op het nieuwe platform beschikbaar komen. Dit scenario is alleen maar mogelijk met de on-premise oplossing van S/4HANA.

Nieuwe implementatie

In een volledig nieuw S/4HANA systeem richt u uw bestaande en of nieuwe processen in aan de hand van nieuwe inzichten met de nieuwste technische innovaties en voedt u uw nieuwe systeem met de data uit uw bestaande SAP ERP en/of applicaties van derde partijen door middel van standaard data migratie tooling. Dit scenario geeft u de keuze voor de on-premise oplossing of de public cloud oplossing van S/4HANA.

Selectieve data transitie

Een klant specifiek scenario waarbij u kunt bepalen of u een of meerdere afzonderlijke SAP ERP systemen wilt samenvoegen in een volledig nieuw SAP S/4HANA systeem, waarbij u de optie hebt om delen van de configuratie uw bestaande SAP ERP systemen te migreren en kunt kiezen voor een selectieve data migratie op basis van organisatorische onderdelen. Dit scenario is alleen maar mogelijk met de on-premise oplossing van S/4HANA.

Onze diensten

Superconsultant voor S/4HANA

Wij hebben experts op verschillende gebieden van het transitietraject voor S/4HANA. Met onze eigen visieen specialismes zijn wij een sterke aanvulling op een team. Binnen SUPERP hebben we veel praktijkervaring en kennen we vrijwel alle best practices op het gebied van S/4HANA. Wij leveren onder andere consultants op de gebieden;

 

Projectmanagement

Functioneel CE, Core, Security en Utilities

Development en SAP Basis

Superpartner voor S/4HANA Projecten

SUPERP kan ingezet worden als partner voor een deel van een S/4HANA project. Hierbij werken we vanuit gezamenlijke belangen en zijn we met onze expertise een aanvulling binnen een deel van het project. Onder andere op de volgende gebieden;

 

Development en SAP Basis

CE, Core, Security en Utilities

Testen & Testautomatisering

Supersimpel voor volledige S/4HANA Projecten

Wij verzorgen volledige S/4 HANA projecten van A tot Z. Onze projectaanpak is gebaseerd op SAP Activate. Onze werkwijze is pragmatisch, met eigen accelerators, korte tijdlijnen en heldere deliverables. Hieronder vallen onder andere;

 

Projectmanagement

CE, Core, Security en Utilities

Development en SAP Basis

Testen & Testautomatisering

Het is niet meer de vraag óf je gaat overstappen, maar vooral wanneer je dat doet. Bereid je nu voor en start op tijd!

S/4HANA zelf ervaren?

Hands-on ervaren wat de mogelijkheden van S/4HANA zijn en hoe gebruiksvriendelijk het nou daadwerkelijk is? Een aantal SUPERP’ers heeft zich gecertificeerd in het organiseren van de ERP sim game S/4HANA. Op een leuke, interactieve en uitdagende manier zit je zelf hands-on achter de Fiori tiles van je virtuele bedrijf. Interesse in deze workshop? Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden!

Top