Door SUPERP

Niacet Cooperation succesvol live met SAP

Onder het genot van een glaasje champagne, kijkt het implementatieteam van SUPERP tevreden terug op de livegang van SAP bij het hoofdkantoor van Niacet in Niagara Falls.

 

 

Niacet collage

 

Niacet


Niacet is wereldwijd marktleider op het gebied van Sodium en Calcium Lactylaat. Deze producten worden met name gebruikt in de bakkerij-industrie voor het versterken van deeg en het verzachten van kruim. Ook worden ze gebruikt voor cosmetica en personal care-artikelen. Met twee reeds lang bestaande en volledig geautomatiseerde productielocaties, in Niagara Falls (Verenigde Staten) en Tiel (Nederland), biedt Niacet world-class kwaliteitsproducten aan voor de wereldwijde markt.

 

Relatie Niacet en SUPERP


Al in 2013 is de relatie tussen SUPERP en Niacet ontstaan met een SAP-beheerovereenkomst voor de vestiging in Tiel, toen nog Kemira ChemSolutions B.V. Dit organisatieonderdeel van Kemira werd in 2013 overgenomen door Niacet en werkte reeds met SAP. In maart 2015 werd SUPERP opnieuw benaderd door Niacet voor een SAP-implementatie.

 

Teamwork


Een belangrijke voorwaarde voor het succes van de implementatie was de nauwe samenwerking met de key-users uit Tiel. Ook zij waren aanwezig in Niagara Falls tijdens de go-live-fase. Naast hard werken was er ook tijd voor wat ontspanning in de avonden. Het team heeft de Amerikaanse gastvrijheid van de opdrachtgever erg kunnen waarderen. Naast vele uren turen naar SAP-schermen werd het team ook meegenomen naar een lokale ijshockeywedstrijd, het beste grill restaurant van Buffalo en natuurlijk naar de Niagara Falls zelf!

 

Uiterst tevreden klant


De opdrachtgever was uiterst tevreden met de rol van SUPERP. De implementatie is binnen tijd en budget afgerond. Jesse Brannen, een van de opdrachtgevers en projectleider aan de zijde van Niacet: “The quality of work performed by SUPERP has been first rate.”

Top