Door SUPERP

Fantastische prestatie iamSUPERP’er Olaf van den Bergh tijdens seizoensopening Ironman in Hamburg!

Een 8 uur durende werkdag, maar dan ietsje anders dan wij gewend zijn. Wat een fantastische start van het Ironman seizoen voor iamSUPERP'er Olaf van den Bergh! Een nieuw PR, zijn doelstelling voor het seizoen in bereik en plaatsing voor het WK. Olaf kwam afgelopen week terug in Hamburg voor de eerste wedstrijd van het seizoen. En hij was terug met een missie!

 

Na een teleurstellende editie vorig jaar in de Duitse stad was het tijd voor revanche. Als 98e kwam hij het water uit en na een opmars op de fiets naar een 9e plek moest het sterkste onderdeel nog komen. Tijdens het lopen (inclusief sanitaire stop) knokte Olaf zich naar een 4e plek. Een super prestatie gezien het uitzonderlijk hoge niveau die dag. Het oude wereldrecord voor de amateurs van 7 uur en 58 minuten werd namelijk door de top 3 verbroken en hij finishte met een prachtige 8.05 vlak daarachter.

 

Vanuit zijn PR van 8.18 had Olaf het ambitieuze doel om dit jaar onder de 8 uur te duiken in zijn weg naar aansluiting bij de wereldtop. Met het overgebleven gat van "maar" 5 minuten lijkt dit ineens een heel realistisch doel voor de volgende wedstrijd.

 

18 Augustus staat de volgende wedstrijd op het programma, in Kopenhagen. Een snelle race waar Olaf vorig jaar zijn PR zette, en een echte kans op het verwezenlijken van de doelstelling, wij hebben er het volste vertrouwen in!

 

Als kers op de taart betekende de prestatie in Hamburg ook plaatsing voor het WK Ironman op Hawaii dat 26 oktober plaatsvindt. Olaf hoopt hier te strijden voor een podiumplek binnen zijn categorie. Dit kan dus zomaar een prachtig seizoen worden!

 

[caption id="attachment_5901" align="alignnone" width="1024"] default[/caption]

Top