Door iamSUPERP

20 jaar SUPERP – Adnan Mesanovic – SUPERP door de jaren heen en “Citroenen aus Tirol”

SUPERP bestaat dit jaar 20 jaar, een mooie mijlpaal! Er zijn een paar SUPERP’ers die hier al in de eerste jaren rondliepen en sommigen zelfs vanaf de eerste dagen. Adnan Mesanovic is een van die mensen. Niet alleen een mooie mijlpaal voor SUPERP dus, maar ook voor Adnan! 20 jaar in dienst bij SUPERP, daar zijn we trots op! Naast een goede reden voor taart is dit ook een mooi moment om herinneringen op te halen met Adnan.

 

20jaar bestaan SUPERP Adnan

 

Kun je je eerste dag in 1999 nog herinneren?

Ik kan me dit heel goed herinneren, het was die middag erg slecht weer en ik was onderweg naar een klant. Op 1 juli 1999 had ik meteen een afspraak bij de Jaarbeurs. Zij waren in het begin de voornaamste klant van SUPERP, eigenlijk begon (bijna) iedere nieuwe collega daar. Had je het bij de Jaarbeurs goed gedaan, dan mocht je blijven.

 

Hoe kwam je bij SUPERP terecht?

Mijn kennismaking met SAP was bij Tulip Computers, ooit de enige Nederlandse computerproducent. Tijdens de implementatie van SAP ben ik daar key user geworden.


Na de implementatie was Magnus system support de beheerpartij, waar ik later in dienst trad. In mei 1999 kwam ik op een terras een oud collega van Tulip computers tegen. Die was toen bezig met de oprichting van SUPERP, eerst nog als business unit binnen ICW management en wat later een zelfstandige beheerpartij voor SAP. Zodoende kwam ik hier terecht. Ik was de eerste consultant bij SUPERP en de 5 of 6 consultants die volgden waren bekenden uit de Tulip Computers periode.

 

In welke functie ben je begonnen, welke rollen heb je door de jaren heen vervuld en wat doe je nu?

Ik begon als SAP logistiek consultant, daarna werd dit een projectleider/consultant rol bij klanten waar ik een goede relatie had. Sinds 2007 ben ik manager van het Shared Service Center van SUPERP waar ik me dus bezighoud met alle beheerklanten. Die rol combineer ik momenteel nog met projecten als projectleider, pre-sales werkzaamheden, account ondersteuning en een stukje delivery management.

 

In al die jaren heb ik een brede kennis opgedaan waardoor ik veel verschillende dingen kan doen, dat is ook wat ik leuk vind!

 

Nu na 20 jaar nog steeds bij SUPERP, wat typeert het bedrijf en waarom ben je altijd hier gebleven?

Toen ik bij SUPERP begon was het vooral leuk om te beginnen met iets kleins en dat vanuit niets op te bouwen. Daarnaast sprak de visie me aan. Inmiddels hebben we samen mindere tijden, maar vooral ook goede tijden beleeft om uiteindelijk tot het mooie bedrijf te komen dat SUPERP nu is.

 

Het menselijke aspect binnen het bedrijf, zoals de vrijheid, fijne collega’s, onderlinge betrokkenheid en kennisdeling vind ik een belangrijke factor. Hiervan ben ik zelf ook een van de grondleggers. Consultancy is een vak apart doordat je je collega’s niet dagelijks ziet. Ondanks dat we elkaar weinig zien is het een hele hechte groep, een uniek iets binnen de consultancy wereld.

 

We hebben ooit een onderzoek gedaan naar de cultuur binnen SUPERP onder de naam "Lekker belangrijk". Uit dit onderzoek kwam deze cultuur ook naar voren. Hoe meer mensen hier samen aan bijdragen, hoe sterker deze cultuur is. Het zijn niet alleen de mensen die al lang bij SUPERP zitten die deze cultuur dragen, ook de nieuwe collega’s versterken dit.

 

Ik denk ook niet dat ik ooit weg zou gaan naar een andere partij, ik zit goed bij SUPERP! Als ik al ooit weg zou gaan, dan zou dit waarschijnlijk zijn om zelf wat op te richten.

 

Archief SUPERP adnan 20jaar SUPERP

 

Wat is het grootste verschil tussen SUPERP in de beginjaren en SUPERP nu?

In het begin was het overal bijna zo dat als je SAP kon schrijven, je een consultant kon zijn, er was veel concurrentie. Bij SUPERP hadden we zoals de meeste bedrijven ook “lagen”, die soms wat gescheiden van elkaar werkten. Het bedrijf dat SUPERP nu is, ik noem het SUPERP 2.0, heeft zich op meerdere vlakken ontwikkelt. Er wordt veel geïnvesteerd in mensen, kennisontwikkeling en de volledige organisatie. Het vanuit alle “lagen” samen dingen doen en transparantie staan hoog in het vaandel en we proberen dit constant te verbeteren. Daarnaast hanteren we nu echt een kwaliteitseis en is het belangrijk om afspraken na te komen, onze dienstverlening moet hoogwaardig zijn en blijven!

 

Zijn er mooie of grappige momenten die je bijgebleven zijn?

Ik heb door de jaren heen erg veel leuke en mooie momenten meegemaakt. Een voorbeeld is “Citroenen aus Tirol”. 

 

Over de kennis van SUPERP medewerkers valt niet te twijfelen. Dat dat prima in orde is, is de afgelopen 20 jaar meerdere keren bewezen! Naast het verbreden van hun SAP kennis zijn de medewerkers van SUPERP ook bewust bezig met hun leven, of ze proberen het in ieder geval. Bij een gezond leven hoort ook gezonde voeding en we weten allemaal dat fruit een belangrijk onderdeel van gezonde voeding is. Wat specifieker, citroen is heel rijk aan vitamine C.

 

In het kader van teambuilding en samen leuke dingen doen heeft SUPERP in de afgelopen 20 jaar een aantal regelmatig een wintersport georganiseerd. Bij wintersport horen natuurlijk sneeuw en een koude (maar wel schone) berglucht en dan is vitamine C heel belangrijk. Hoe belangrijk vitamine C in de winter is hebben de SUPERP medewerkers heel goed begrepen en dat werd bewezen tijdens de wintersport in het Oostenrijkse Biberwier.

 

Hoe weet ik dat? 

 

Tijdens ons verblijf in Biberwier heb ik een redelijke band opgebouwd met een barman van Hotel Cube. Het is natuurlijk altijd handig om lokale kennis en expertise bij de hand te hebben. De naam van de beste man, de barman, weet ik niet meer en of ik de naam ooit heb geweten, dat weet ik ook niet meer…

 

Als we in vaktermen spreken, dan was de barman mijn contactpersoon in het hotel voor bijna alle vragen en/of wensen. Mijn contactpersoon was altijd te vinden op zijn werkplek, in de discotheek van het hotel ergens twee verdiepingen onder de grond. Van mijn contactpersoon begreep ik, op de laatste avond van onze verblijf, dat de consumptie van citroenen gedurende het verblijf van SUPERP in het hotel Cube was verdrievoudigd ten opzichte van een andere weken / avonden! Het hotel had op de laatste avond heel veel moeite gedaan om voldoende voorraad van de citroenen te regelen. Dat dit een uitdaging was kan ik goed begrijpen, in de maand maart groeien geen citroenen in Oostenrijk…

 

Verder was “mijn contactpersoon” erg blij met ons als gasten maar vond hij het stiekem ook fijn dat wij weer terug naar huis gingen. Hij was namelijk een beetje klaar met het snijden van alle citroenen en het bakken van pizza’s om 3 uur s' nachts bij de receptie van het hotel. Ook was hij een beetje klaar met toenmalige directieleden, die elke ochtend weer naar het kassabonnetje vroegen omdat ze deze zo graag wilden bewaren als een herinnering aan de leuke wintersport. 

De vraag is natuurlijk waarom er zoveel citroenen geconsumeerd zijn in drie dagen (nachten). Hadden we extra vitamine C nodig voor de zware tochten door de Tiroolse bergen? Was het extreem koud of was er misschien een griepgolf in Biberwier toegeslagen? Nee, het antwoord bestaat natuurlijk uit één woord; Tequila!

 

Misschien moet we nog eens teruggaan, maar deze keer met een eigen voorraad citroenen.

Top