Door iamSUPERP

Incasseren, oplossingen bedenken en vooruitkijken! iamSUPERP’ers in Corona-tijd #3 Isabelle Hanssen

Eerder bespraken we de impact van COVID-19 al met Roos Zwetsloot en Luis Tavares. Zij zagen respectievelijk de Olympische Spelen en een eventueel titelgevecht uitgesteld worden en zijn beperkt tot training vanuit thuis. Ook Isabelle Hanssen kan een streep door haar seizoen zetten.

 

Toch heeft ook zij de nodige creativiteit aangeboord om thuis verder te kunnen trainen en richt ze zich op de toekomst. Juist in deze tijden is het belangrijk om niet stil te staan, zodat je direct weer competitief van start kunt!

 

isabelle hanssen 2

 

Als freestyle skiester heb je door de afhankelijkheid van sneeuwval natuurlijk altijd al te maken met een relatief kort seizoen. Maart geldt over het algemeen als de beste wintersportmaand. Zoals ieder jaar was Isabelle dan ook te vinden in het Zwitserse Laax, een ideale omgeving met alle benodigde faciliteiten.

 

Op 14 maart werd bekendgemaakt dat de skigebieden in de Alpen gesloten werden. Wedstrijden werden afgelast en uit angst voor gesloten grenzen tussen Zwitserland en Duitsland is ze samen met haar vriend de volgende dag terug naar Nederland vertrokken. Weer een dag later sloten de grenzen inderdaad. Hiermee komt er een einde aan een cruciale trainingsperiode.

 

"Normaal is het er altijd gezellig en druk, vooral midden in het wintersportseizoen, maar toen we vertrokken was de plaats al uitgestorven. Het voelde kil en koud aan, een ghosttown."

 

Terug in Nederland

Inmiddels is ze alweer een maand terug in Nijmegen. De indoor skihallen en sportscholen zijn gesloten en het weer is in weinig opzichten ideaal voor wintersport. Echt specifiek trainen voor het skiën is in deze periode dus niet mogelijk. Toch is stilzitten geen optie! Zoals veel sporters is ook Isabelle gaan denken in oplossingen. Ze begon op een mooie plek aan het water, aan de hand van een trainingsschema met haar oefeningen om fit te blijven. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Isabelle Hanssen 🙋🏻‍♀️ (@isabellehanssen) on

 

Ondertussen ruimde ze haar garage leeg om deze om te bouwen tot een kleine home gym. Op deze manier heeft ze meer mogelijkheden, met name op het gebied van krachttraining en gecombineerde trainingen. Een investering die nu noodzakelijk is, maar in de toekomst natuurlijk ook nog meer dan welkom is op de momenten dat ze in Nederland verblijft.

 

"Het is wel lastig, want ons seizoen is vaak al vrij kort. Bovendien zijn we erg afhankelijk van het weer. Bij veel sneeuw of wind kunnen we de berg niet op. In maart wordt het weer vaak beter, daardoor is dat een belangrijke trainingsmaand. Specifieke trainingen voor het skiën zijn niet mogelijk, maar ik heb inmiddels thuis de nodige apparatuur en gewichten om fit te blijven tot ik weer de sneeuw in kan!"

 

Vooruitkijken

De toekomst is onzeker, niemand weet hoelang de maatregelen in verschillende landen nog duren. In het geval van Isabelle zijn door de benodigde sneeuw ook de reismogelijkheden nog van belang. Een punt om naartoe te werken is belangrijk om gemotiveerd te blijven, ook voor Isabelle. Ze kijkt dan ook voorzichtig vooruit en hoopt, als het virus het toelaat in augustus naar Nieuw Zeeland te kunnen en mogen om daar weer te skiën.

 

 

Top