Door iamSUPERP

Hoe blijven onze iamSUPERP’ers bezig? #2 Luis Tavares

De impact van COVID-19 is ontzettend groot. Dit geldt ook voor onze iamSUPERP'ers die dag in dag uit hun droom proberen te verwezenlijken. Veelal gebeurt dit met goed uitgestippelde plannen. Met de huidige extremen moeten ook zij creatief zijn en zich aanpassen. Gezondheid staat voorop, dat is duidelijk. Maar welke gevolgen heeft dit voor hen en hoe gaan ze hier mee om? Vorige week stelden we deze vragen aan Roos Zwetsloot, vandaag is het de beurt aan kickbokser Luis Tavares!

 

2020, het jaar van Luis Tavares?

Na zijn wereldtitels bij onder andere Enfusion zette Luis zijn zinnen op een succesvolle terugkeer bij Glory. Na zijn terugkeer was eind vorig jaar - op 21 december om precies te zijn - het eerste grote moment daar. Als co-main event voorafgaand aan de wedstrijd tussen Rico en Badr stond Luis in de ring tegenover Susperregui. Hij won dit gevecht en staat hierdoor bovenaan de lijst om de huidige light heavyweight kampioen Artem Vakhitov uit te dagen. Wat een prachtig jaar met misschien wel een titelgevecht moest worden is nu een onzekere periode.

 

Op 20 juni staat er een evenement van Glory in Rotterdam Ahoy gepland. Dit moet de grote terugkeer van Badr Hari in een uitverkocht Ahoy worden. Rotterdammer Tavares zou die avond in zijn eigen stad ook in actie komen. Momenteel heeft de organisatie het event nog niet afgelast, en dus moet Luis ervoor zorgen dat hij ondanks de onzekerheid toch topfit en maximaal voorbereid is als de wedstrijd doorgaat.

''Het is afwachten. En eventueel zonder publiek vechten zou heel raar zijn, maar als het moet dan gaan we dat doen.''

 

Fit blijven

Zoals voor iedere sporter zijn ook de mogelijkheden voor Luis beperkt en komen een aantal geplande trainingen te vervallen. Gelukkig heeft hij een eigen trainingslocatie en kan hij daar in vorm blijven. Vanuit SUPERP en MxBlue zijn we bezig om hier met sensoren, camera's en een app, data te verzamelen om zo prestaties te analyseren en verder te perfectioneren. Net voordat het Corona virus Nederland trof werd er een hoogtekamer geïnstalleerd zodat Luis in een zuurstofarme omgeving zijn conditie kan verbeteren.

 

 

De krachttraining wordt anders ingevuld en de mogelijkheden zijn beperkt, maar gelukkig zijn er door de privé gym voldoende faciliteiten om op een veilige manier in vorm te blijven. Naast het sporten gebeurt er ook bij Luis niet veel, thuisblijven en zo nu en dan een bordspel. Vanuit zijn hoogtekamer, direct na een stevige inspanning had Luis nog een boodschap; "Stay safe en tot snel!"

 

Top