Ready for S/4HANA?

Daar stonden we dan met onze VR-brillen. Samen met 30 deelnemers maakten we op de VNSG 2016 in virtual reality de Road to S/4 HANA in een rollercoaster mee. De hamvraag is natuurlijk: Hoe voorkomen wij dat een transitie naar S/4 HANA als een rollercoaster verloopt? Met dat einddoel in het achterhoofd zijn wij 3 jaar geleden het SUPERP S/4 HANA readiness programma gestart. Een programma waar al onze 105 SUPERP-ers aan deelnemen. Zij moeten onze klanten bij de hand nemen en samen de digitale core van de klanten omzetten naar een real-time enterprise oplossing. Dat is de belofte van S/4HANA en dat is een onmiskenbare vereiste om digitaal te kunnen overleven. Het programma bestaat uit een grote diversiteit aan HANA gerelateerde opleidingen, workshops en een S/4 HANA management game. Gedurende dit programma kunnen de consultants via een 4-tal levels doorgroeien naar S/4HANA expert in hun vakgebied.

 

 

s4hana 4

 

S/4 HANA en een zebrapad

Om digitaal te kunnen overleven moet je in real-time beslissingen kunnen nemen. Zie het als je kinderen over laten steken bij het zebrapad. Waren er gisteren om 08.15u geen auto’s, dan geef je ze vandaag toch ook niet de opdracht om op exact hetzelfde tijdstip zomaar over te steken? Het nemen van beslissen op basis van verouderde data is binnen organisaties eerder regel dan uitzondering. Maar in het digitale tijdperk wordt het maken van real-time beslissingen juist steeds meer regel dan uitzondering om te kunnen overleven.

 

s4hana 2

 

Anno 2019

De virtual reality workshop op de VNSG 2016 is alweer even geleden. We zien dat het onderwerp ‘Road to S/4HANA’ vandaag de dag een steeds prominentere plek op de agenda van onze klanten begint te krijgen. SAP Nederland heeft recent becijfert dat er ongeveer 4500 consultancy jaren nodig zijn om SAP gebruikend Nederland te migreren van SAP ECC naar S/4HANA. Een enorme hoeveelheid werk, die zich ook nog eens begint op te stapelen bij het naderen van de out-of-maintenance van SAP ECC in 2025. Ons S/4HANA readiness programma draait ondertussen op volle toeren en de S/4HANA kennisopbouw wordt in de vorm van consultancy diensten elke dag bij klanten toegepast.

 

En jij?

Ben jij SAP consultant? Zo ja, hoe ready ben jij om SAP gebruikende klanten te helpen bij hun digitale transitie met S/4 HANA? Zoek jij een omgeving waarin je je samen met collega consultants ontwikkelt tot een consultant die vertrouwt is met alle mogelijkheden S/4HANA in te zetten bij de digitale transitie van onze klanten. Neem contact met ons op, wij brengen je graag in contact met vakgenoten die deze stappen al aan het maken zijn.   

 

s4hana 3

Top