TechEd 2018 – Highlights dag 2

Dag 2 op de TechEdD 2018 in Barcelona… wederom een dag met veel sessies die inspireren en kennis opleveren. Een volle dag. Genieten van het fantastische weer (zonnig met 25 graden) zat er dus helaas niet in.

 

SAP Leonardo IoT is de applicatie van SAP die onze backend systemen laat connecten met de apparaten die we gebruiken in ons dagelijks leven en bij ons werk. Denk hierbij aan weersensoren die ons waarschuwen zodat we activiteiten beter kunnen plannen. Enerzijds wordt deze data geanalyseerd en gebruikt samen met bestaande data in onze backend systemen voor predicties en analytics. Voor directe acties die komen uit device data, zoals een te hoge temperatuur is er SAP Leonardo Edge, een applicatie die communiceert voor urgente zaken.

 

SAP Cloud Platform Open Connector is de applicatie die zorgt voor een genormaliseerde API voor SAP en non SAP. Het is mogelijk om te verbinden met 150+ API’s van non SAP applicaties en deze te mappen naar je eigen API resource path, genormaliseerd op error handling, authenticatie, zoeken en pagination. Met zogenaamde Formulas die getriggerd kunnen worden op basis van events, jobs of handmatig kunnen geautomatiseerde acties plaatsvinden in non SAP en SAP systemen. Waar nodig kan er zelfs automatisch data gerepliceerd worden op basis van wijzigingen in third party systemen middels bijvoorbeeld webhooks. Met behulp van SAP Cloud Platform Integration worden de backend systemen zoals S/4HANA, SuccesFactors en Fieldglass aangehaakt.

 

Met API Management kunnen API’s beschikbaar worden gesteld aan (externe) software-ontwikkelaars, maar ook API’s worden ontwikkeld die weer composities zijn van interne en externe API’s.

 

barcelona teched 2018

Top