Vanavond live en morgenvroeg uitgeslapen wakker?

Black Full Photo Technology Facebook Cover

 

Wil je er zeker van zijn dat de applicaties die jouw bedrijf ontwikkelt zo veilig mogelijk zijn? Dan is het vergroten van de security maturity van je development teams essentieel. Gelukkig is er een effectieve manier om dit te bereiken: door regelmatig samen te werken met ethical hackers! Zij kunnen op een professionele en verantwoorde manier kwetsbaarheden in systemen blootleggen en development teams laten zien hoe hackers te werk gaan. Het resultaat? Meer inzicht en proactief handelen om beveiligingsproblemen te voorkomen. Bovendien draagt het werken met ethische hackers bij aan het creëren van een cultuur van veiligheid binnen jouw bedrijf. Investeer in de inzet van ethische hackers en bescherm jouw systemen en gevoelige informatie tegen kwaadwillende hackers.

 

Onze ervaringen

Als ethical hackers bij SUPERP hebben we gezien dat development teams die regelmatig penetratietesten uitvoeren en de resultaten van deze testen serieus nemen, beter nadenken over security in een vroeg stadium van de ontwikkeling van applicaties. In plaats van achteraf beveiligingsproblemen te moeten herstellen, wordt er steeds meer aandacht besteed aan het voorkomen van deze problemen. Dit resulteert in veiligere applicaties en draagt bij aan de security maturity van development teams.

 

Naast het belang van de resultaten van penetratietesten is ook de nabespreking van essentieel belang. Tijdens deze sessies kunnen onze ethical hackers de werkwijze en denkwijze van een hacker uitleggen aan developers. Hierdoor krijgen zij meer inzicht in hoe hackers te werk gaan en waarom bepaalde beveiligingsproblemen zijn ontstaan. Dit zorgt ervoor dat zij deze kennis kunnen toepassen in hun eigen werkzaamheden en proactief kunnen handelen om beveiligingsproblemen te voorkomen.

 

Het is fantastisch om te zien dat sommige developers zelfs buiten de periode van de penetratietest om vragen stellen als ze ergens aan twijfelen. Dit laat zien dat de inzet van ethical hackers als een aanvullende waarde kan worden gezien voor bedrijven en development teams. Bovendien kan het werken met ethical hackers ook bijdragen aan het bewustzijn van security binnen het bedrijf. Door de feedback van ethical hackers serieus te nemen, kan er een cultuur van veiligheid ontstaan waarin alle medewerkers hun verantwoordelijkheid nemen als het gaat om de bescherming van gevoelige informatie en systemen.

 

Samengevat

Het regelmatig samenwerken met ethical hackers kan de security maturity van development teams aanzienlijk vergroten! Het biedt de mogelijkheid om kennis en inzicht te krijgen in de werkwijze en denkwijze van hackers, en deze kennis kan proactief worden toegepast in de ontwikkeling van nieuwe applicaties. Wij gaan vanavond met een gerust hart live!

 

Meer weten?

Behoefte aan meer informatie of wil je een keer sparren met een van onze ethical hackers, neem contact op met Anjo Wolven of Rudy Dijkstra van het SUPERP Red Team Cyber Security Team.

Top