Low code Testautomation

Door de omslag van waterval naar agile is testautomatisering niet meer weg te denken. Een doorlooptijd van 1 week testen past niet meer in sprints van 2 weken. Om deze doorloop sterk terug te brengen en frequenter te kunnen releasen is testautomatisering een must voor ieder agile productie team.  Binnen de wereld van de testautomatiseringstooling maken we onderscheid tussen low-code en high-code tooling.

Voor low-code tooling zijn programmeer skills niet meer nodig.

Binnen low coding focussen wij ons op 2 oplossingen:

 

TOSCA:

TOSCA is een product van Tricentis en valt onder licentie tooling. Tosca kan ingezet worden over de gehele keten (front-end, middleware & backend) in de vorm van bijvoorbeeld unit-testen, systeemtesten, end-to-end en API testen. Met minimale kennis en kunde van automatisering stelt Tosca iedere tester in staat testen slim en efficiënt te automatiseren.

 

STAF:

Vanuit SUPERP hebben we een eigen oplossing ontwikkeld waarmee onze consultants zelf browser based front end automatisering kunnen uitvoeren. Hiervoor hoeven onze klanten geen aanvullende licenties aan te schaffen. Deze oplossing kan worden gebruikt met bv SOAPUI om een slimme testset op te bouwen die geautomatiseerd kan worden uitgevoerd.

Top