Door SUPERP

iamSUPERP – Olaf van den Bergh – Ironman

olaf vd bergh

 

De sprong naar de pro’s

Na 3 jaar als amateur in de triatlon sport te hebben geacteerd, heeft Olaf besloten om de sprong te wagen naar de professionele wereld. Dit betekent racen tegen andere profs en leven voor de sport, met een goede regelmaat van trainen, eten en slapen. Zijn focus ligt op presteren en resultaten behalen. Tijdens deze 3 jaar trainde Olaf gemiddeld 15 tot 20 uur per week naast zijn baan als fysiotherapeut, waarbij hij nog eens 30 uur per week werkte. Ter vergelijking: de top 10 van het WK traint 24 tot 35 uur per week en krijgt de tijd om hun lichaam te laten rusten voor de volgende training.

 

You are an Ironman!

Als voormalig 400 meter atleet heeft Olaf altijd weloverwogen keuzes gemaakt in zijn sportcarrière. Hij was onderdeel van de nationale atletiekselectie en trainde op Papendal. Olaf heeft nationale kampioenschappen gewonnen en een vijfde plaats behaald op het Jeugd Olympisch Festival (EYOF). Na zijn laatste NK als 400 meter loper schreef Olaf zich in voor een hele IRONMAN, als bucketlist wens. Negen maanden later stond hij aan de start van de IRONMAN Hamburg en na 9 uur en 54 minuten kwam hij over de finish. Een magisch gevoel, waar de woorden "YOU ARE AN IRONMAN" een onbeschrijflijk gevoel bij hem opriepen. Olaf was verkocht en wilde weer het maximale uit zichzelf halen, net zoals hij eerder op de atletiekbaan had gedaan. In 2021 heeft hij niet één, maar drie hele triatlons gefinisht, een marathon in 2:29 uur gelopen en zijn IRONMAN-tijd verpulverd naar 8:33 uur. Hierdoor heeft hij zich gekwalificeerd voor het Wereldkampioenschap IRONMAN op het magische eiland Kona, Hawaï.

 

iamSUPERP & Olaf

Met zijn pitch "Closing the Gap" heeft Olaf een plek in ons iamSUPERP-team weten te bemachtigen. Hij heeft in de afgelopen jaren al veel successen behaald als triatleet, maar heeft besloten dat hij het anders wil aanpakken om de absolute wereldtop te bereiken. Vanuit ons iamSUPERP-initiatief willen we hem de komende jaren hierbij helpen, zodat hij in 2025 als IRONMAN een podiumplek kan behalen. In de tussentijd gaan we sportieve trainingsdagen organiseren, waarbij Olaf onze medewerkers zal coachen en uitdagen om sportiever te worden.

Top