SAP C4C50 cursus – Data repliceren van C4C naar SAP en andersom.

Op dag twee zijn we om 9 uur begonnen met het verder opmaken van the box. Op het programma stond: Cloud Integration Connectivity, SAP ERP Configuration,  SAP Cloud Platform Integration Configuration en Data Replication. 

 

Een hele dag lekker in de verschillende systemen alles configureren zodat we aan het einde van de dag data kunnen repliceren van C4C naar ERP en andersom. 

 

Security

Over het security concept is goed nagedacht door SAP, hoewel het veel oude wijn in nieuwe zakken is. Certificaten uitgeven, importeren, het opzetten van de users, Proxy's (SAP Web Dispatcher) etc. Wat wel belangrijk is om hierbij vroegtijdig in het project via een Certified Trusted Certification Authority de juiste certificaten aan te vragen. De lijst met deze instanties zijn terug te vinden in HCI.

 

ERP Integratie

De volgende stap was de ERP integratie. Hiervoor heeft SAP een standaard rapport ontwikkeld dat je helpt met de eerste settings: RCOD_CREATE_CONNECTIVITY_SIMPLE. Per te repliceren object wordt er op de achtergrond een RFC bestemming aangemaakt. Deze moet je achteraf nog wel configureren naar je veiligheidswensen. HCI stond daarna op het programma. We hebben onder andere gekeken naar Iflows. Hoe moet je deze configureren en deployen? 

 

Monitoring

Na het configureren probeerden wij de eerste data over de lijn te gooien. En natuurlijk, niet gelukt. Wat typefouten (Zweeds toetsenbord) en op de verkeerde plek een certificaat inlezen waren hiervan de oorzaak.  Onbedoeld kwamen wij daarom al aan bij de onderwerpen van de volgende dag: Monitoring.

 

SMICM, WEB Service Message  Monitoring, HCI monitoring, allemaal zijn ze langs gekomen.  Het belangrijkste is dat je hierbij de flow volgt. Waar vandaan zend je data en komt deze aan bij het volgende systeem? Samen met de trainer alles nagekeken en nogmaals gecheckt. Nog een keer de replicatie aanzetten. Dan zou het toch moeten werken? Inderdaad, ware het niet dat ze in Waldorf tijdelijk de Proxy uit de lucht gehaald hadden zodat onze data niet over de lijntjes kon. 

 

Gelukkig was dit snel verholpen en aan het eind van de dag konden wij klanten en materialen vanuit ERP naar C4C repliceren (er terug natuurlijk).

 

Morgen weer een nieuw artikel!

 

Het eerste en tweede deel van deze reeks lees je hier:
http://www.superp.nl/blog/stockholm-sap-c4c50/ 
http://www.superp.nl/blog/sap-c4c50-c4c-integreren-sap-erp/

Top