TECHED 2020 – Dag 1

In een jaar waar niets gaat zoals verwacht zijn we in een klein comité SUPERP collega’s afgereisd naar Epe, in plaats van het gebruikelijke Barcelona, voor de SAP TechEd van 2020. In plaats van 3 dagen onderdompelen in de dynamische wereld van SAP temidden van duizenden gelijkgestemden, grote zalen, volle agenda’s doen we het nu met bossen, weidse uitzichten en een hoop digitale content.

 

Stipt om 17 uur trapt Juergen Mueller af voor de keynote. Gelikt vormgegeven, strakke graphics, aansprekende demo’s, een Juergen Mueller die veel beter uit zijn woorden komt dan tijdens zijn debuut op TechEd Barcelona 2019. Maar bovenal straalt SAP ondanks het gratis en online karakter van dit event klasse en kwaliteit uit. Ook wij vinden dat je wel iets mist door niet op de conferentie zelf te zijn, maar we moeten SAP nageven dat ze zich er zeker niet makkelijk van af maken. Er is veel uit de kast getrokken om deze eerste volledig virtuele globale 3-daagse event echt goed neer te zetten.

 

Teched2020 1

 

Alles lijkt ook goed te werken, ze kunnen de grote hoeveelheid deelnemers probleemloos aan. Snelle zoekmogelijkheden in de sessie catalogus en kalender, integratie met andere (non-SAP) applicaties en de systemen haperen ook niet als er duizenden mensen ter wereld inloggen op de keynote. Uiteraard alles gedreven door het inzetten van eigen SAP HANA en SAP Cloud techniek.

 

Inhoudelijk bespeuren we wel meteen een iets andere lijn. Waar er vorig jaar met groot publicitair materieel meerdere grote innovaties zijn aangekondigd, bleven die dit jaar tijdens de keynote uit. Veel van de aankondigen zijn verbeteringen van de innovaties die vorig jaar  zijn aangekondigd (alles opgehangen aan het Business Technology Platform en SAP Data Cloud). Helaas dus geen grote nieuwe aankondigingen, maar wel een duidelijke lijn voor dit jaar.

 

teched2020 2

 

Met de 500+ sessies zijn er uiteraard overal weer ontwikkelingen en nieuwe informatie. Van de S/4HANA transitiepaden tot Data lakes aanmaken binnen SAP Cloud en alle verbeteringen in toolsets voor developers bij het begeleiden van onze klanten in hun digitale transformatie.

Wanneer we het verhaal van Juergen terugbrengen tot de essentie kent de SAP TechEd 2020 3 centrale pijlers:

 

  • Extensibility (zowel in-app als side-by-side)
  • Data-to-Value
  • Integration

 

teched2020 3

 

Houd onze kanalen de komende dagen in de gaten. We zullen daarin zowel ingaan op deze 3 hoofdonderwerpen maar ook dieper ingaan op specifieke onderwerpen die ons zijn opgevallen.

Top