Dag 2 – SAP TechEd 2019 Barcelona

Een vroege start voor opnieuw een lange dag in de Fira Gran Via in Barcelona. Vandaag waren er veel sessies rondom de transitie naar S/4HANA. Om 8:00 uur begonnen de eerste sessies waar we ons voor hadden aangemeld al. 

 

Selective Data Transition

Eén van de sessies had als onderwerp “Explore the New Functionality of SAP S/4HANA Migration Cockpit”. Wat opvalt is dat een van transitiescenario’s naar S/4HANA nu een nieuwe naam heeft gekregen: Selective Data Transition. Tot voor kort stond dit nog bekend als Landscape Transformation, maar eigenlijk vinden wij de nieuwe naam nog beter aansluiten bij wat voor veel bedrijven een relevant scenario is. Een mooi moment voor veel bedrijven, die van veel van hun oude data en/of organisatiegegevens kunnen afkomen en met een (selectieve) schone lei kunnen beginnen.

 

superp sap teched s4hana

 

De Migration Cockpit

De Migration Cockpit is steeds rijker qua functionaliteit, maar vooral ook qua migratie objecten en dat maakt menig project een stuk beter beheersbaar en sneller uitvoerbaar. Binnen ons eigen SUPERP S/4HANA Readiness Programma hebben wij al een aparte training verzorgd voor alle SUPERP collega’s rondom de verschillende transitiepaden naar S/4HANA. De nieuwe functionaliteiten van de Migration Cockpit zullen wij verder gaan opnemen in de delta training voor de transitiepaden, zodat ook de rest van de SUPERP collega’s op de hoogte is van de nieuwe ontwikkelingen.

 

Master Data Governance

In een volgende sessie waren we hands-on bezig met Master Data Governance (MDG). Zeker nu master data - en met name de kwaliteit ervan - een steeds grotere rol begint te spelen is MDG een absoluut bruikbaar alternatief voor bedrijven om hun master data op orde te brengen en te houden. In een drietal oefeningen werd ingegaan op Central Master Data Governance, Master Data Consolidation en Master Data Quality Management.

superp sap teched master data governance

 

Mooi om te zien hoe rijk de standaard functionaliteit van deze oplossing out-of-the-box is. Voor veel klanten absoluut een te overwegen optie!

 

The Intelligent Enterprise

Zoals in onze blog van dag 1 al aangegeven, is “The Intelligent Enterprise” het belangrijkste statement op de TechEd. Daar waar tot een paar jaar geleden de boodschap vooral gericht was op de digital core zie je nu dat SAP zich vooral profileert met alle functionaliteiten binnen het hele platform waarmee bedrijven zich kunnen ontwikkelen tot intelligent enterprises.

 

Een mooie lezing hierover werd verzorgd door Winfried Winterstein van Döhler GmbH. In zijn verhaal nam hij het publiek mee in de ervaringen van zijn bedrijf ten aanzien van de upgrades van S/4HANA over de afgelopen 3 jaar. Hij besprak hierbij de verschillende scenario’s die zij geïmplementeerd hebben en van plan zijn nog te implementeren om zich nadrukkelijker te kunnen onderscheiden. Daarbij heeft Döhler al wel voldaan aan een van de randvoorwaarden: de transitie naar S/4HANA!

 

De transitie naar S/4HANA

In een van de workshops werd aan het publiek gevraagd hoeveel van deze bedrijven op dit moment al naar S/4HANA over zijn. Dat bleek nog niet een heel groot percentage. Maar op de vraag hoeveel bedrijven zich aan het voorbereiden zijn, kwam een groter deel van het publiek in actie. In diverse sessies is ingegaan op de verschillende tools die beschikbaar zijn om een system conversion voor te bereiden – het scenario wat door ruim 90% van de klanten wordt gekozen – en daadwerkelijk uit te voeren. Veel van de ervaringen van anderen en de nieuwe tools die SAP beschikbaar heeft – waaronder de Readiness Check 2.0 - zijn weer relevant om te verwerken in ons eigen S/4HANA Readiness Programma waarmee we onze klanten straks gaan bedienen.

 

superp sap teched readiness check

 

Behalve workshops en lectures hebben we zeker ook de tijd gehad om met een aantal experts op verschillende gebieden af te spreken en een aantal specifieke vraagstukken te bespreken. Fantastisch om te zien dat je dan ook vaak te maken hebt met iemand die vanaf het begin bij de ontwikkeling van het product of de dienst betrokken is geweest en de meest diepgaande vragen kan beantwoorden. Naast het inspirerende van het congres is dit een van de redenen om hier jaarlijks naar terug te keren!

 

 

Top